Ja zuster, nee zuster website gelanceerd

Hetty Blok (zuster Klivia) zingt oude welbekende liedjes

Hetty Blok (zuster Klivia) zingt oude welbekende liedjes

by Beelden voor de toekomst

 

Tijdens de honderdste geboortedag van Annie M.G. Schmidt op 20 mei jl. vond de lancering van de collectiewebsitewww.jazusterneezuster.nl plaats. De oude cast, muzikanten, familie, fans en pers kwamen in de theaterzaal van Studio K in Amsterdam bij elkaar om herinneringen op te halen, liedjes te zingen en de nieuwe website te bewonderen.

Te midden van het originele decor zong Hetty Blok (zuster Klivia, 92 jaar) samen met haar vaste pianist Bas Odijk overbekende liedjes. De meeste opnamen zijn verloren gegaan, maar de zaal kon toch worden getrakteerd op een bijzonder fragment uit de serie, dat tijdens de digitalisering tevoorschijn kwam. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is in het bezit gekomen van geluidsbanden waarop alle originele opnames staan. 

Dankzij het project Beelden voor de Toekomst konden deze geluidsopnames worden gerestaureerd en gedigitaliseerd. Het resultaat is te bekijken op www.jazusterneezuster.nl, foto’s van de lancering vind je hier.

 


Fatal error: Class '__TwigTemplate_0ae57d831b2d6010121859f6dbbbb495' not found in /home/beelden/html/themes/engines/twig/lib/Twig/lib/Twig/Environment.php on line 220