Nieuwe toekomst voor Barend & Van Dorp

Barend en Van Dorp online

Sinds 17 september 2009 staat ruim 1000 uur Barend & Van Dorp online.

by-nd Barend en van Dorp

In 2008 reden Frits Barend en Henk van Dorp een steekkar met alle afleveringen van hun befaamde talkshow binnen bij het Beeld en Geluid-gebouw. Frits Barend en Henk van Dorp hebben uitdrukkelijk aangegeven dat ze willen dat het materiaal niet alleen goed bewaard wordt, maar vooral ook beschikbaar komt. Beeld en Geluid heeft daarom vanaf 17 september meer dan 1000 uur van dit unieke materiaal in de virtuele etalage staan op www.barendenvandorp.nl

De website is echter niet alleen een prachtige etalage die voorkomt dat dit materiaal niet uit ons audiovisuele geheugen verdwijnt. Want wie het materiaal professioneel wil hergebruiken, kan het vanaf nu eenvoudig vinden en bestellen. www.barendenvandorp.nl is daarmee een mooi voorbeeld van hoe publiek beschikbare content zakelijke belangen niet in de weg hoeft te zitten. 

Beelden voor de Toekomst gaat niet alleen over redden en digitaliseren, maar zeker ook over het beschikbaar en herbruikbaar maken van audiovisueel materiaal voor verschillende doelgroepen. De cultuurhistorische waarde van het materiaal is groot, maar welk businessmodel is daarvoor het meest geschikt?

De lancering was een bijzonder moment: Barend en Van Dorp hebben zich bereid getoond om te zorgen voor een eenmalige ‘comeback’: in de setting van hun show gaan ze het gesprek aan met onder meer (oud-)collega’s van omroepen en redacties over dit project en de meerwaarde daarvan. 

Lees meer over het businessmodel achter barendenvandorp.nl