T_Visionarium OPEN CITY

3D installatie

Een spectaculaire installatie waar bezoekers in een 3-dimensionale ruimte erfgoed ervaren.

by-nc-sa

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid presenteerde tijdens het IDFA 2009 T_Visionarium OPEN CITY, een panoramische ervaring van audiovisueel materiaal uit de collecties van Beeld en Geluid die binnen Beelden voor de Toekomst gedigitaliseerd zijn. T_Visionarium OPEN CITY is een spectaculaire installatie waar bezoekers in een 3-dimensionale ruimte op een interactieve manier door het audiovisuele archief kunnen navigeren en hun eigen tijdelijke montage of remix kunnen maken. De installatie maakt gebruik van baanbrekende visualisatie technologie van het Australische onderzoekscentrum iCinema en was met dit project voor het eerst in Nederland te zien.

 

T_Visionarium OPEN CITY viel binnen een reeks activiteiten in het kader van de ‘Eeuw van de Stad’ , het crossmediale project dat de VPRO samen met de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam presenteerde. 

De installatie werd tussen 5 november 2009 en 22 november 2009 door ruim 9500 mensen bezocht. 

T_Visionarium OPEN CITY kwam tot stand in samenwerking met de VPRO, het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam (IDFA) en de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR).

T_Visionarium OPEN CITY werd mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Mondriaan Stichting, Het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het MediaFonds voor Nederlandse Culturele Mediaproducties.