Activiteit

Open Cultuur Data

Attribution Share Alike - Beelden voor de toekomst Maakt cultuur op innovatieve wijze voor een breder publiek toegankelijk. Netwerk van cultuurprofessionals, ontwikkelaars, designers, auteursrechtspecialisten en open data-deskundigen, dat culture (...)
Activiteit

Ruim 140.000 beelden voor open data app contest

 - Beelden voor de toekomst Op 16 juni presenteerde het Nationaal Archief een collectie van ruim 140 duizend beelden tijdens de Hack de Overheid hackathon. Deze beelden, afkomstig uit de Anefo persfotocollectie, zijn als op (...)
Activiteit

Celluloid Remix 2: Found Footage

 - Beelden voor de toekomst Tweede editie van de succesvolle videoremix-wedstrijd met historische fragmenten uit de filmcollectie van EYE. Professionals en amateurs remixen bijzonder filmmateriaal uit de collectie Bits & (...)
Activiteit

Tijdlijn TV 60 jaar

 - Beelden voor de toekomst 60 jaar Nederlandse televisie overzichtelijk gemaakt in een online tijdlijn. Het project Beelden voor de Toekomst heeft voor dit jubileum parels uit de collecties van Beeld en Geluid, het Nationa (...)
Activiteit

Film in Nederland

 - Beelden voor de toekomst Hier zijn Nederlandse films gratis te bekijken en opmerkelijke verhalen te lezen.
Activiteit

Ja zuster, nee zuster website gelanceerd

 - Beelden voor de toekomst Tijdens de honderdste geboortedag van Annie M.G. Schmidt op 20 mei jl. vond de lancering van de collectiewebsite www.jazusterneezuster.nl plaats.