Backstage

Met 'Boer zoekt vrouw' de semantische kloof overbruggen

Attribution Non-Commercial Share Alike - Beelden voor de toekomst Uit een reeks pilots binnen Beelden voor de Toekomst om de mogelijkheden van publieksparticipatie te verkennen.
Backstage

Met passie en engelengeduld oude films toegankelijk maken

Attribution Non-Commercial Share Alike - Beelden voor de toekomst In het restauratielab van het EYE Film Instituut Nederland worden oude films hersteld en gedigitaliseerd. Sinds kort worden er ook digitale films bewerkt en bewaard.
Backstage

Pictura Imaginis, afbeeldingen van afbeeldingen

 - Het bedrijf Pictura in het Noord-Hollandse Heiloo digitaliseert voor Beelden voor de Toekomst in vier jaar tijd maar liefst 1,4 miljoen negatieven uit de archieven van het Nationaal Archief, Beel (...)
Backstage

Een passie voor film

Attribution Share Alike - Sinds 1 januari 2010 is Tom De Smet manager van de Filmafdeling bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Bij uitstek degene die alles kan vertellen over filmconservering en (...)
Backstage

De nitraatbunker van het Filmmuseum

 - Op landgoed De Koningshof in de bossen van Overveen ligt een betonnen bunker verscholen waar EYE een groot deel van haar brandbare nitraatfilms heeft opgeslagen. Martin van Leuven, collectiebehee (...)
Backstage

Fotovrijwilligers van het Nationaal Archief

Attribution Share Alike - Dat zoeken we op! 
Een blik achter de schermen bij de fotovrijwilligers van het Nationaal Archief

Het Nationaal Archief werkt sinds een jaar met een groep vrijwilligers die beschrijvingen en tre (...)