Event

Discussieavond over file sharing

19 april 2009 Op 17 januari 2009 presenteerde een consortium van Nederlandse onderzoeksinstellingen een studie over de socio economische gevolgen van file sharing. Dit door de ministeries van OCW, Justitie en Ez in opdracht gegeven onderzoeksrapport kwam tot de opmerkelijke conclusie dat 'de economische effecten van file sharing op de Nederlandse welvaart op de korte en de lange termijn sterk positief zijn'.
Event

Lancering Celluloid Remix op Beamlab

15 april 2009 Celluloid Remix: dé online remix-contest met films uit het begin van de Nederlandse filmgeschiedenis. Professionals en amateurs remixten bijzonder cinematografisch materiaal uit de periode 1917-1932 tot nieuwe korte films met een eigen soundtrack.
Event

Masterclass Copyright

09 april 2009 Onlangs is het toevoegsel ‘1912’ geschrapt uit de titel van de Auteurswet, om hem aan te passen aan de moderne tijd. Maar is de Auteurswet ook werkelijk modern genoeg voor de nieuwe economie en nieuwe media?
Event

Dag van het Businessmodel en Digitaal Erfgoed

12 maart 2009 De dag biedt profit en non-profit professionals gelieerd aan de erfgoedsector de kans zich onder te dompelen in de wereld van businessmodellen voor digitaal erfgoed. De bijeenkomst is bedoeld om uw blikveld op de erfgoedmarkt te verruimen en uw kennis over businessmodellen te vergroten. Daarnaast krijgt u de kans ideeën uit te wisselen met mensen die uit een ander oogpunt naar het digitale erfgoed kijken en andere kansen zien.
Event

Symposium: Strategies for Multimedia Archives

06 februari 2009 Op vrijdag 6 februari organiseert BOM-vl, een onderzoeksproject en onderzoeksconsortium ondersteund door de Vlaamse Overheid, in Gent een symposium onder de titel: “Strategies for Multimedia Archives - Funds, Users and Context for the digital archives of culture and the media”. De conferentie wil haar bijdrage leveren tot het internationale discours rond de uitdagingen waarvoor cultuur, erfgoed en media zich geplaatst zien in de overschakeling van analoog naar digitaal.
Event

NOT 2009 - Onderwijsvakbeurs

27 januari 2009 Op de vakbeurs wordt Teleblik gepresenteerd door Beeld en Geluid, Kennisnet en Teleac/NOT. Bovendien lanceren de makers van Teleblik twee nieuwe en innovatieve portals voor het basis- en voortgezet onderwijs. Met deze portals wordt digitaal onderwijs op een verantwoorde manier leuk en gemakkelijk voor docenten en leerlingen.