IPON 2009

Locatie: Utrecht

Tijdens IPON 2009 (ICT Platform Onderwijs Nederland) wordt ook ED*IT gepresenteerd, het nieuwe onderwijsplatform van de makers van Teleblik. ED*IT ontsluit een enorme schat aan materiaal uit musea en archieven. Docenten/leerkrachten en leerlingen kunnen dit materiaal online bewerken tot werkstukken, presentaties en digitale lessen. Ook kunnen ze er eigen content aan toevoegen.

ED*IT is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en biedt bronnen die afkomstig zijn van Beeld en Geluid, de Publieke Omroep, Schooltv-beeldbank, Naturalis, Nationaal Archief, Kennislink, Rijksmuseum van Oudheden, Rijksmuseum voor Volkenkunde en Filmmuseum. De redactie wordt gevoerd door Schooltv en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Naast ED*IT blijft Teleblik gratis bestaan.

De IPON 2009 richt zich op het gehele onderwijs en het PO, VO en BVE onderwijs in het bijzonder. De opzet van IPON2009 is met name gericht op interactiviteit en een heldere, praktische overdracht van kennis en informatie. De basis wordt gevormd door een omvangrijk programma met activiteiten, presentaties, demonstraties, workshops, testlabs, seminars en congressen gericht op schoolvakken en het curriculum. Onderwerpen die een direct resultaat voor de bezoeker opleveren en hun denken en doen ten aanzien van digitaal onderwijs' definitief verandert.

Meer informatie: www.ipononline.nl en www.ed-it.nu