Lancering website Ja zuster, nee zuster

Beelden voor de toekomst

Hetty Blok (zuster Klivia) speelt liedjes uit de serie 
Hans Beerekamp (NRC) blikt terug
Presentatie: Hans van Willigenburg

20 mei 2011 van 16.00 tot 18.00 uur
Locatie: Studio K
Timorplein 62, Amsterdam (Klik hier voor Google Maps)

Aanmelden: info@beeldenvoordetoekomst.nl

Jip & Janneke, Pluk van de Petteflet en Het Beertje Pippeloentje. Overbekende namen en slechts een klein deel van het even omvangrijke als beroemde oeuvre van Annie M.G. Schmidt. Op haar 100ste geboortedag - 20 mei 2011 - wordt de website www.jazusterneezuster.nl gelanceerd met prachtig materiaal uit deze populaire televisieserie uit de jaren zestig. 

Bijna alle opnames van Ja Zuster Nee Zuster uit de jaren zestig zijn verdwenen, doordat de banden waarop de serie werd opgenomen niet bewaard zijn gebleven. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is een aantal jaren geleden in het bezit gekomen van audiotapes waarop alle originele opnames stonden. Dankzij het project Beelden voor de Toekomst konden deze audio-opnames worden gerestaureerd en gedigitaliseerd. Alle opnames zijn voor het eerst weer te beluisteren op www.jazusterneezuster.nl. Naast de audio-opnames zijn alle liedjes, honderden foto’s, interviews en de bewaard gebleven buitenopnames te zien. De serie wordt via deze website weer in ere hersteld.

Kijk ook eens op de website van het Annie M.G. Schmidthuis voor de feestelijkheden die op 20 en 22 mei worden georganiseerd.