Nieuws

Tussentijdse evaluatie Beelden voor de Toekomst

09 december 2010 De uitvoering van het project Beelden voor de Toekomst verloopt volgens schema, zo concludeert TNO in zijn tussentijdse evaluatie van het project. De prestaties op het gebied van restaureren, conserveren en digitaliseren liggen, ondanks de opstartfase, grotendeels op schema, terwijl de kosten voor diverse activiteiten lager zijn dan gepland. Het project levert verder een belangrijke bijdrage aan innovatie en kennisontwikkeling in de erfgoedsector. Het project is daarin internationaal zelfs een v (...)
Nieuws

Call for Tender digitisation of photographic materials from Sound and Vision

02 december 2010 Sound and Vision aims to contract a single service provider for the digitisation of photographic negatives and the development and production of a web-based selection tool.
Nieuws

Beelden voor de Toekomst in 90 seconden

01 november 2010  - Beelden voor de toekomst Creatieve productie studio +1 is erin geslaagd een leader te maken die weinig aan de verbeelding overlaat.
Nieuws

4.700 downloads voor iPhone-app Oorlogsmonumenten in Beeld

25 oktober 2010 Uniek platform brengt uiteenlopende erfgoedbronnen samen. De app verrijkt een bezoek aan ruim 200 oorlogsmonumenten in Nederland. Op basis van de GPS-locatie krijgen gebruikers te zien welke monumenten in de buurt liggen.
Nieuws

Eerste Journaaluitzending gedigitaliseerd

18 oktober 2010  - Beelden voor de toekomst In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het allereerste NTS-Journaal gedigitaliseerd dat op 5 januari 1956 werd uitgezonden.
Nieuws

iPhone app Oorlogsmonumenten in beeld

14 oktober 2010 Attribution - Beelden voor de toekomst Op 13 oktober 2010 lanceerde het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Oorlogsmonumenten in Beeld. Deze iPhone-applicatie verrijkt een (...)