DrupalJam bij Beeld en Geluid

Copyright DrupalJam

 

Beeld en Geluid is op 20 juni het bruisende middelpunt van de Nederlandse Drupal community. Meer dan 200 programmeurs zijn aanwezig op de jaarlijkse DrupalJam (www.drupaljam.nl), die dit keer in het teken staat van Rich Media. 

Beeld en Geluid maakt veelvuldig gebruik van Drupal voor webprojecten en stelt daarom haar gebouw graag beschikbaar voor de bijeenkomst om zo iets terug te kunnen doen voor de community. Onder meer het onderwijsplatform ED*IT (www.ed-it.nu), de collectiewebsites www.barendenvandorp.nl en www.stichtingnatuurbeelden.nl, de kennisbank www.avarchivering.nl en de webshop webshop.beeldengeluid.nl zijn allemaal gebouwd met het open source webframework Drupal. 

Binnenkort zal ook de algemene website www.beeldengeluid.nl naar Drupal 7 worden overgezet. De ontwikkelaar achter de nieuwe Beeld en Geluid-portal zal aanstaande maandag ook een sessie begeleiden over entities in Drupal. Daarnaast presenteert Maarten Brinkerink de app Oorlogsmonumenten in Beeld

Naast Beeld en Geluid maken ook andere partners in het project Beelden voor de Toekomst gebruik van Drupal. Zo heeft het Eye Film Instituut de website Film in Nederland opgezet en het Nationaal Archief lanceerde onlangs www.gahetna.nl, de publieksingang voor haar archieven.