Video-on-demand met Nederlandse films

Update 22 september:

De organisatie Filmotech Nederland B.V. heeft laten weten dat de lancering van het video-on-demand-platform wordt uitgesteld tot nader order. Hun verklaring: 

 "Vandaag hebben we besloten de lancering van het video-on-demand platform van Filmotech en de bekendmaking van de nieuwe naam uit te stellen. Dit betekent dat de lancering die op 28 september gepland stond, komt te vervallen. 

Kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid zijn uiterst belangrijk voor Filmotech. Juist op deze gebieden willen we ons gaan onderscheiden. We hebben gisteren vastgesteld dat de gebruikerservaring van het platform nog niet aan de eisen voldoet die we daaraan stellen.  Om deze reden hebben we het besluit genomen om de lancering  uit te stellen.

Afgelopen maanden hebben Filmotech en haar initiatiefnemers met alle betrokken producenten, filmmakers, distributeurs en andere partners hard toegewerkt naar een lancering van Filmotech tijdens het Nederlands Filmfestival. Dit heeft geresulteerd in een goed werkende videodienst met daarop een uitgebreide catalogus van oude en nieuwe Nederlandse film en tv content. Het verschil maak je echter in de details. Juist hier geloven we nog een paar stappen te moeten nemen om de eindgebruiker optimaal van dienst te kunnen zijn. 

We verwachten in de loop van de komende twee maanden met trots onze videodienst te presenteren en een unieke catalogus met Nederlands beeldmateriaal met de wereld te delen. Tot die tijd houden we u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Filmotech."

=============

oorspronkelijk bericht: 

Nog eens zien hoe Peter Faber de hoofdrol speelt in Max Havelaar (1976) of opnieuw beleven hoe Joost Kraanen zijn tanden zette in de roddelpersfotografie (Paparazzi, 1993)? Dat is slechts een kleine greep uit het aanbod van het nieuwe Video on Demand-platform dat op 28 september tijdens het Nederlands Film Festival wordt gepresenteerd. Onder de werknaam Filmotech is het afgelopen jaar gewerkt aan dit platform, dat binnen 5 jaar de complete Nederlandse filmgeschiedenis aan te bieden. Bereikbaar door een paar muisklikken en tegen een bescheiden vergoeding. 

Filmotech vindt zijn oorsprong in Beelden voor de Toekomst, waar EYE in samenwerking met Kennisland en Beeld en Geluid aan een marktverkenning en een businessplan heeft gewerkt. Sinds 2009 staat Filmotech Nederland als zelfstandige BV op eigen benen.

Samen met onder meer EYE Film Instituut Nederland en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid wordt met dit platform audiovisueel erfgoed digitaal beschikbaar gesteld aan consumenten.