Winnaar Celluloid Remix bekend

Op 25 september werden op het Nederlands Film Festival de prijswinnaars van Celluloid Remix bekend gemaakt. Celluloid Remix is een online remix-wedstrijd met films uit het begin van de Nederlandse filmgeschiedenis, georganiseerd door het Filmmuseum en Beelden voor de Toekomst. Uit 54 inzendingen van zeer hoge kwaliteit koos de jury Jata Haan’s filmpje Movement als winnaar.

In een vol filmtheater ‘t Hoogt in Utrecht werden de acht genomineerde remixes vertoond op het grote doek, waarna moderator Patrick van Mil in gesprek ging met de enthousiaste makers. Tot slot maakte juryvoorzitter Eboman (Jeroen Hofs) de vier winnende films bekend.

Winnaars
1e prijs: Jata Haan met Movement 
Zij wint een remixpakket ter waarde van duizend euro naar keuze te besteden aan hard- of software, een Gouden Kalf-pas voor het NFF en een jaar lang gratis toegang tot het Filmmuseum.
 Uit het juryrapport: “De gebruikte techniek sprong eruit tussen de overige inzendingen. Als je eenmaal begint met kijken, kijk je het filmpje uit. Het genot van het proces is te zien.”2e prijs: Casper Smit met Ecclisiastes
Hij wint een Flip MinoHD camera, een Gouden Kalf-pas voor het NFF en een jaar lang gratis toegang tot het Filmmuseum. 
Uit het juryrapport: “Ecclisiastes is af qua beeld en geluid en tekst. Originele manier van denken.”3e prijs: Hugo Huurdeman met Het zwarte duister 
4e prijs: Wouter Haasnoot met Remixilla
Zij winnen beiden een Resolume Avenue 3 VJ-softwarepakket.Winnares Jata Haan over Movement: 
"Deze virtuele reflectie van Amsterdam toont niet alleen de fysieke veranderingen die plaats hebben gevonden gedurende de laatste eeuw maar het demonstreert ook de grote hoeveelheid materiaal die voor filmmakers en beeldende kunstenaars beschikbaar is.”Over Celluloid Remix

Celluloid Remix is een online remix-wedstrijd, georganiseerd door het Filmmuseum en Beelden voor de Toekomst met films uit het begin van de Nederlandse filmgeschiedenis. Het thema is Modern Times. Inzenders remixten bijzonder cinematografisch materiaal uit de periode 1917-1932 tot nieuwe korte films met een eigen soundtrack. De 21 beschikbare fragmenten werden door het Filmmuseum geselecteerd uit haar collectie vroege Nederlandse film. De films werden gedigitaliseerd in het kader van Beelden voor de Toekomst.

Doel van de Celluloid Remix is te experimenteren met de mogelijkheden van gedigitaliseerd filmmateriaal. De wedstrijd ging 15 april van start, inzenden kon tot 1 september 2009. In totaal werden 54 inzendingen ontvangen.

Zie voor meer informatie en de winnende remixes:
 www.celluloidremix.nl