Research

Cultureel erfgoed verrijken op locatie

In 2010 startte bij Beeld en Geluid het project Erfgoed in Beeld. Door gebruik te maken van mobiele en locatiebewuste technologieën deed het project onderzoek naar het 'verrijken' van 200 Nederlandse oorlogsmonumenten door middel van audiovisuele bronnen. Het project leidde tot de realisatie van de iPhone-toepassing Oorlogsmonumenten in Beeld.
Research

Woordentikkertje: op naar 500.000 tags

Woordentikkertje is sinds september 2011 actief en een halfjaar later zijn er bijna een half miljoen tags toegevoegd aan fragmenten van Man Bijt Hond. Iets meer dan de helft van die tags leverde een match op. Enkele bevindingen (en verborgen speltips) van Erwin Verbruggen (Beeld en Geluid).
Research

Digitalisering audiovisueel materiaal erfgoedinstellingen: Modellen voor licenties en vergoedingen

Met dit onderzoeksrapport van IViR onderstreept Beelden voor de Toekomst de noodzaak van een aanpassing van de auteursrechtelijke kaders voor massadigitaliseringprojecten.
Research

Effectmeting Nationaal Archief joins Wikipedia

Effecten van het vrij aanbieden van fotocollecties. Uit dit onderzoek blijkt dat gedigitaliseerd cultureel erfgoed dat beschikbaar gesteld wordt aan Wikipedia aantoonbaar veel vaker bekeken wordt.
Research

Economies of the Commons 2: Paying the Costs of Making Things Free

International conference, seminar and public evening programs. Conference report by Lotte Belice Baltussen and Wietske van den Heuvel.
Research

Open Architecture to Augment Landmarks for Location-Based Services

The Netherlands Institute for Sound and Vision R&D department has designed and developed a complete technical architecture to support (mobile) location-based services for cultural heritage